Navigatie

 

 

Books of Fantasy

Postbus 251

8260 AG  Kampen

Tel. 038-3333733

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

P E R S B E R I C H T

 

Amsterdammer presenteert
angstaanjagende verhalen

AMSTERDAM/KAMPEN – ‘Ik wilde iets schrijven dat bijt. Iets dat raakt. De onontkoombaarheid van het gruwelijke.’ En dat is Amsterdammer en cultureel antropoloog Anthonie Holslag (1972) gelukt. Op 24 maart a.s. verschijnt zijn korte verhalenbundel Zwarte muren bij uitgeverij Books of Fantasy. Het is zijn derde boek na zijn gedichtenbundel Het gezicht van het verleden (2005) en het boek In het gesteente van Ararat (2009) over de langdurige gevolgen van collectief geweld.

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een zeer jonge leeftijd naar de Verenigde Staten waar hij zijn tienerjaren heeft gewoond. Daar kwam hij in aanraking met de Amerikaanse literatuur. Hij heeft in diverse school- en studentenbladen gepubliceerd en de verhalen in deze bundel zijn een direct gevolg van zijn ervaringen die hij in de Verenigde Staten heeft opgedaan. In 2005 is zijn eerste gedichtenbundel Het gezicht van het verleden verschenen en in 2009 verscheen zijn boek In het gesteente van Ararat. Naast schrijven geeft Anthonie Holslag ook lezingen en voordrachten. Hij is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is Cum Laude afgestudeerd in Culturele Antropologie.

 

 

 

 

Zwarte muren

Stel je een glijbaan voor die geen glijbaan is. Stel je een auto-ongeluk voor met vergaande en bovennatuurlijke gevolgen. Een liefdesrelatie met een bloederige climax. De verschrikkingen van de Tweede Oorlog of een onbekende, maar angstaanjagende apocalyptische  toekomst, waar de wereld door een onbekende ziekte wordt geplaagd. ‘Niets is zoals het lijkt’, zegt de schrijver. ‘En het gaat me om het moment waarop we dat beseffen. Waarin onze werkelijkheid afbrokkelt en niets meer dan een schreeuw achterblijft…’ Het resultaat zijn twaalf angstaanjagende verhalen met onverwachte plotwendingen en personages die je lang zullen bijblijven. ‘Ik wilde iets schrijven dat bijt. Iets schrijven dat raakt. De onontkoombaarheid van het gruwelijke. Eigenlijk wilde ik iets schrijven over die muren, die zwarte muren, die ons dagelijks omringen.’

Zwarte muren is verschenen bij uitgeverij Books of Fantasy, telt 191 pagina’s  en kost 14,95 euro. ISBN: 978-94-6086-036-2. Te bestellen via de plaatselijke boekhandel of via website van de auteur voor gesigneerde versies!


Om te bestellen klik link.

Blog

Contact