Navigatie

 

Soms verwacht je geen recensies en komen ze toch plotseling binnen. Dit is een recensie van mijn promotiebundel "In de achteruitkijkspiegel" die hier gratis te vinden is. De recensie is geschreven door Wendy Koedoot.

 

Recensie: In de achteruitkijkspiegel

Dit is een bundel met 5 verhalen van elk 2 hoofdstukken. Zoals de schrijver al in het voorwoord zegt, is dit een kennismaking met zijn verhalen en schrijfstijl. Zo ook voor mij.

 

Het eerste verhaal heet “ Isabelle” en is nog niet eerder gepubliceerd. Het is gebaseerd op een gedicht van Edgar Allen Poe . Het gaat over Isabelle, een oudere vrouw met een lelieblanke huid en donker haar. De verteller is dichter en schrijft over haar zoals hij haar ziet. Hij vertelt het aan haar zelf op het moment dat hij haar smeekt naar hem te kijken. Wat er gebeurt, valt niet te voorspellen.

 

Het tweede verhaal heet “De schrijversstoel” en gaat over het gezin van een schrijver die bij elkaar is op de dag dat de vader begraven wordt. De stoel is bijzonder in zijn soort, de vader heeft de kinderen altijd verboden erop te gaan zitten. Het is een stoel waarmee je terug in de tijd gaat, volgens vader. Op een dag gaat de dochter des huizes er toch een keer in zitten. Ze is nooit meer de oude geworden. Op de dag dat vader begraven wordt, besluit de hoofdpersonage er zelf in te gaan zitten. De gevolgen zijn gruwelijk.

 

Het derde verhaal heet “Vergevingsgezindheid”. De verteller is in therapie. De therapeut weet niet dat hij schimmen ziet en stemmen hoort. Hij is een medium. De stemmen zeggen ook nu weer wat hij moet doen. En dat doet hij. Het plot is open maar je weet wat er gebeurt is.

 

Het vierde verhaal is het titelverhaal van deze bundel “In de achteruitkijkspiegel” en gaat over Sophie, die zojuist in het donker iemand heeft aangereden maar niet durft te wachten op de politie en haar consequenties te nemen. Ze loopt met haar ziel onder de armen een kroeg in de hoop dat niemand haar gezien heeft. Ze durft niet naar haar partner David. Wat zou ze moeten zeggen? Natuurlijk komt er een bekende op haar af, maar die weet ze af te poeieren. Als ze uiteindelijk thuis is, is David er niet. Dan gaat te gelijktijdig haar telefoon en de deurbel en staat de politie aan de deur … Het is een verrassend en zeker niet voorspelbaar plot. Erg goed geschreven.

 

Het vijfde verhaal heeft als titel “Moordplekken“ en beschrijft het verhaal van een man, Conlon, die een obsessie heeft voor de Dood en nu een date heeft met een gelijkgestemde. Een afspraakje op een kerkhof is dus niet zo raar. Óók bekijken ze een huis dat niemand wil kopen omdat ze behekst zou zijn. Als ze in een kroeg aankomen, blijkt haar obsessie voor de Dood toch anders te zijn dan hij had gedacht. Niet te voorspellen plot.

 

Als laatste verhaal zijn twee hoofdstukken van de novelle “De kerstboom “ toegevoegd. Dit verhaal wordt verteld uit het perspectief van een kunstkerstboom, vanaf het moment dat hij gekocht wordt door zijn nieuwe eigenaar. Het is voor een kerstboom niet altijd even duidelijk wat mensen bezielen, maar hij weet wel dat hij er maar tijdelijk is en dan weer in een doos wordt gestopt tot volgend jaar. Erg leuk geschreven, nooit geweten wat een kerstboom allemaal mee maakt.

 

De bundel eindigt met een biografie van de auteur.

 

De kennismaking met het werk van Anthonie Holslag is me goed bevallen, zijn schrijfstijl bevalt me. De verhalen zijn een mix van suspense, thriller, en fantasy en bevatten ook de nodige humor. De verhalen lezen vlot en smaken naar meer.

4 sterren."

 

Wendy Koedoot


 

 

Om het boek te lezen, klik hier.

 

Voor meer informatie, klik hier.

 

Voor meerdere schrijver, klik hier.

Blog

Contact