Navigatie

Uitgeverij ASPEKt
Amersfoortsestraat 27
3769 AD Soesterberg
Tel: 0346-353895
Fax: 0346-350947

 

 

www.uitgeverijaspekt.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


PERSBERICHT
Zojuist verschenen:
 

In het gesteente van Ararat
Een onderzoek naar de relatie tussen
collectiefgeweld en identiteitsvorming
in de Armeense gemeenschap

Door: Anthonie Holslag

ISBN 978-90-5911-794-5
Paperback €  19,95


De Armeense vervolging wordt beschouwd als de eerste volkerenmoord in de Twintigste eeuw en is de afgelopen jaren zowel in de wetenschap als in het publieke debat in belang toegenomen. Toch is er over de langdurige gevolgen van deze “vergeten genocide” weinig bekend. Hoe beïnvloedt zo ‘n gebeurtenis het wereldbeeld, de politieke standpunten en het dagelijkse leven van de slachtoffers en hoe gaan de overlevenden en nabestaanden hiermee om?

Anthonie Holslag geeft door middel van historische documenten, ooggetuigenverslagen, interviews, levensverhalen en secundaire bronnen antwoorden op deze vragen en schetst daarbij een beeld van een getraumatiseerde bevolkingsgroep wiens identiteit geheel door de genocide is doordrenkt.
De analyse van de auteur is uitermate actueel. Het biedt namelijk openingen om het genocidale proces op een ander niveau te bestuderen en geeft tegelijkertijd de mogelijkheid om andere bevolkingsgroepen die zo een afschuwelijke gebeurtenis overleefd hebben – denk aan de overlevenden en nabestaanden van de geweldplegingen in Rwanda, Darfur, Bosnië Herzegovina, maar ook de Holocaust - beter te begrijpen en hun gedragingen, ideeën en politieke standpunten beter te verklaren.
“Genocide is meer”, zo stelt hij, “dan een politieke en misdadige gebeurtenis. Het is tevens een symbolische handeling die een specifieke betekenis met zich meedraagt.” Een betekenis die de slachtoffers en overlevenden in hun zelfbeeld integreren.

Anthonie Holslag (MSc) is Cum Laude afgestudeerd in Culturele Antropologie en heeft een jaar lang aan en af onderzoek gedaan naar Armeniërs in Nederland en Londen. Zijn interessegebieden zijn collectief geweld en trauma en de verwerking van trauma. Op dit moment is hij werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam.

Contactgegevens auteur: www.anthonieholslag.com

Blog

Contact