Navigatie

 

Naast het schrijven van wetenschappelijke artikelen en journalistiek werk, schrijf ik ook fictie. En dit verhaal, Sollicitatieprocedure, heb ik januari 2014 geschreven in reactie op de economische crisis van 2008. Het is een griezelig (en hier en daar fantastisch) verhaal geworden met een groot maatschappelijk kritisch component, maar meer dan dat, een analyse over het belang van macht en hoe dit bij mensen een uiting vindt.

 

Zoals de hoofdpersoon zegt: macht is verslavend, macht is alles omvattend, macht is een lolly waaraan je wil blijven likken...

 

Macht is de mens in zijn meest engste en primitiefste vorm. Hier wilde ik over schrijven. En de uitkomst is dit verhaal.

 

 

 

 

 

De titel leek me ook een mooi metafoor voor deze machtsrelaties; want het hier waar ze vaak tot uiting komen - hoewel dit wel een hele vreemde en geritualiseerde "sollicitatieprocedure" is. Ik wil niet teveel verklappen. Maar als je de kranten goed leest...

 

De illustratie is deze keer gemaakt door Marco Bezoet Bie en het verhaal is gepubliceerd in Fantastische Vertellingen, 35e/14e jaargang, nummer 31 en kun je hier bestellen.

 

 

 

 

 

Mij rest je alleen om je veel lees plezier toe te wensen. Niet alleen met mijn verhaal, maar ook met de verhalen die door mijn collega's, waaronder Rik van Schaik, Jaap Boekestein, Ef Leonard, Remco Meisner, Prick van Zwavel en Kees Krick zijn geschreven. Allemaal prachtige verhalen in een prachtige bundel. Lees het!

Blog

Contact