Navigatie

 

Tot mijn grote verbazing ben ik uitgeroepen tot de auteur van de maand (mei 2016) en ben uiteraard supertrots. Het is altijd leuk om in het zonnetje te worden gezet, maar het is ook eng tegelijk. Ik ben ook geïnterviewd. Wil je het geheel lezen dan is het te vinden op de website en facebookpagina.

 

Waarom kiest u voor een bepaald onderwerp?

 

Dat is afhankelijk van zoveel factoren. Mijn verhalen zijn duister (hoewel ik ook lichtere verhalen heb geschreven) en wat me altijd aantrekt is: waarom doen mensen de dingen die ze doen. Wat zijn hun drijfveren. En dan bedoel ik niet de drijfveren die we onszelf en elkaar wijs maken, maar de diepere drijfveren; degenen die we niet delen of beseffen. En zo kom ik ook tot mijn onderwerpen. In mijn verhaal “Een man op het ijs” (red: in het boek “Een bloedovergoten dageraad”), wilde ik een verhaal vertellen over iemand die een doel heeft, maar zich toch verloren voelt en eigenlijk het doel  – dat hem van veraf schitterend leek – nu verafschuwt. Hoe symboliseer je dit? Blinde ambitie? Maar ook de afkeer ervan? Tezamen met dit idee en beelden van nachtmerries, is toen dit verhaal tot stand gekomen.

 

De kerstboom is weer tot stand   gekomen omdat mijn zoontje in het tuincentrum in Osdorp aan me vroeg, toen we door zo een bos liepen gemaakt van nepkerstbomen “papa, zijn deze echt?” en ik automatisch antwoordde: “nee, natuurlijk niet”. Ik onmiddellijk de gedachte kreeg: wat als ze wel echt waren? Hoe zou een onzichtbare observant naar het leven en mensen kijken?

 

Zo zijn al mijn verhalen losse ideeën die ergens in mijn hoofd rondzwemmen en plotseling vaste contouren krijgen. Soms heb ik niet het idee dat ik het onderwerp kies, maar juist andersom. Zo stond ik ooit eens voor een rood licht die niet groen wilde worden en ik vroeg me af wat zou er gebeuren als de lichten nooit meer op groen zouden springen en bam, voordat ik het wist, had ik een verhaal in mijn hoofd, waar diverse ideeën samenkwamen. (Dit verhaal komt overigens in mijn aankomende boek “In het kille ochtendlicht”.)

 

 

Mijn onderwerpen zijn altijd verbonden met deze thema’s. Zo is er in mijn boek “Een bloedovergoten dageraad” een zombie verhaal, een verhaal over bezetenheid, over seriemoordenaars en veel en veel meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt de hele interview hier vinden.

Blog

Contact