Navigatie

Publicaties

 

Ik heb iets met feestdagen. Ik heb al eerder dit jaar De kerstboom uitgegeven, voor oud-en-nieuw heb ik het verhalen Lege champagneglazen geschreven en nu voor de digitale tijdschrift KingThings, is het korte verhaal Liefje gepubliceerd. Een verhaal voor Valentijnsdag. Ik zal hieronder een stukje publiceren:

 

LiefjeJe weet dat ik van je houd, toch liefje? Je weet dat ik alles voor je zou doen.

 

Ik zie het aan je ogen dat je me begrijpt. Ik zie zelfs dat je me vergeeft. Dat is goed. Heel erg goed. Dat is waar echte liefde uiteindelijk omdraait. Vergeving. Elkaar erkennen. Gezien worden. Begrijpen wie de ander is. Het zijn deze redenen waarom ik van je ben gaan houden, omdat jij liefde net zo instinctief  aanvoelt is als ik.

 

Je knikt nu. Het is zo schattig. De weg hobbelt op en neer.

 

Ik herinner me nog de eerste keer dat we elkaar ontmoeten. We stonden in de bar, jij hing eigenlijk meer aan die barleuning, door de flikkerende neonverlichting buiten was je dan weer groen en dan weer blauw. Je had een spijkerrokje aan. Het rokje waar ik ben van gaan houden. Je draaide met je vingers rond het uiteinde van je fles.

 

Hoewel we kilometers van elkaar waren verwijderd, keek je me dwars over de dansvloer aan. Rechtaan. Alsof je de anderen op de dansvloer niet zag. Ze waren slechts schimmen.

 

 

En hoe loopt het verder af? Ik kan alleen zeggen dat het anders afloopt dan je misschien zou verwachten... En dat er een griezelig element aanwezig is.

 

 

 

Om lid te worden van KingThings, klik hier.

Blog

Contact