Navigatie

Publicaties

 

In de bundel Op weg naar de horizon is een verhaal door een zeker A. HolTslag opgenomen. Ik weet niet wie A. Holtslag is (zie ook link), maar het verhaal ken ik erg goed. Ik heb het namelijk in 1990 / 1991 geschreven toen ik nog in de Verenigde Staten woonde, te samen met een twintigtal andere verhalen. De invloeden van het verhaal zijn overduidelijk, een beetje Dean Koontz, Stephen King, Robert Mc Cammon (onbekend in Nederland, maar in de jaren negentig groot in Amerika) met een vleugje Poe of Le Fanu; de auteurs die ik toen las. Ik weet nog dat ik een angstig en beklemmend verhaal wilde schrijven. Een die je niet snel los zou laten en met een onverwacht einde – juist door het surreële karakter – die je in het gezicht sloeg...

 

Ik weet niet of dit me is gelukt. Als auteur ben je de slechtste beoordelaar. Van de mensen die me feedback hebben gegeven, of A. HolTslag feedback hebben gegeven, is het verhaal “verassend” – wat dit ook mag betekenen. Ik had er in ieder geval veel plezier in toen ik het schreef.

 

Ik kwam trouwens bij deze publicatie door deel te nemen aan een verhalen wedstrijd. Ik wist toen ik dit verhaal toezond dat het te confronterend of te hard zou zijn om te winnen. (Het gaat over een man die een vrouw zeer abusief behandeld – ik denk dat ik toen nog een aantal geesten uit mijn jeugd had weg te werken.) Ik was dan ook blij verrast dat mijn verhaal in ieder geval was geselecteerd om gepubliceerd te worden. Of, anders geformuleerd, dat het verhaal van A. Holtslag geselecteerd was om gepubliceerd te worden.

 

Dat was eerlijk al gezegd meer dan ik had verwacht.


 
Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar dit verhaal van een niet bestaande A. Holtslag, dan is me verzekerd dat het boek te bestellen is een boekhandel. Het verhaal staat op pagina 72 tot 76.

 

De verhalenbundel heet Op weg naar de horizon
Het ISBN nummer is: 978 90 5757 075 9
Het is uitgegeven door: De Vleermuis Uitgeverij bv.
Zie ook onderstaande foto en link. Laten we deze onbekende auteur in ieder geval promoten:

 

 

 

http://www.vleermuis.nl/

Blog

Contact