Navigatie

Moeder sprak
met iedereen
Maar kende
niemand meer

Je klapte maar
wat mee en zong
een kinderlied
met haar

Toen vader
werd begraven

Josje Zegwaart-Rooijers

 

Dit gedicht heeft de ereprijs gewonnen van Hans Warren. Dit Laureaat gedicht staat in Groot Park in België gegraveerd.

 

Josje Zegwaart-Rooijers

 

Josje Zegwaart-Roojiers heeft zes gedichtbundels gepubliceerd en heeft in diverse bundels een bijdrage geleverd waaronder "Uit de tijd gelicht" met een voorwoord van Victor Vroomkoning. Ook heeft ze diverse dichters geïnterviewd, waaronder Manon Uphof, Menno Wigman en Vinkenoog.

 

Ze heeft in 2010 haar nieuwe bundel uit: "Als de hemel op aarde een feestje geeft komt Curaçao in beeld." Dit is een foto-dicht bundel over het schone Curaçao. Deze bundel is op 2 juni 2010 officieel overhandigd aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de Heer Van der Plank

 

Josje bij haar boekuitreiking

 

 

Zelf schrijft ze over de bundel:

 

"Al jaren ben ik idolaat van het wonderschone en vriendelijke Curaçao: eiland vol van gastvrijheid. Diverse malen heb ik vele plekken met intens genoegen bezocht, een daarvan Willemstad: met vanuit mijn hotelkamer, zee tot aan de einder. Alles wat vaart -van sloep tot cruiseschip- komt nu en dan langs. Unieke unieke plekjes, het Spaanse water, die wrede schoonheid van de oostpassaat, het paraderen van tientallen flamingo’s, daarbij die onafscheidelijke blauwe zee. In het Christoffelpark snellen schuchtere leguanen voor mij de struiken in. 

 Krabbels voor gedichten in overvloed maar mijn hand kon de snelheid van mijn brein niet krijgen.

Weer thuis, stond mij sterk het idee voor ogen met deze hoeveelheid een bundel te maken met treffende foto’s die de sfeer van Curaçao weergeven. Prozaísche impressies, helder verwoorde observaties, die taalsfeer en warmte uitademen."

 

Voor meer informatie kan er contact met de auteur worden opgenomen via haar emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog

Contact