Navigatie

 

Het volgende gedicht is geschreven door Gerrit Vennema. Om alvast in de kerstsfeer te komen...

 

 

Door de sneeuw

’s Nachts… blinkt de sneeuw niet wit
als op een nieuwjaarsmorgen…

en klinkt de roze stad niet hol –
maar vol van stilte,
leeg aan zorgen.

© Gerrit Vennema

 

 

Biografie van de auteur

 

 

 

Gerrit Vennema woont in Den Haag en is componist/tekstschrijver en dichter. Hij draagt regelmatig voor uit eigen werk op landelijke poëziefestivals en open podia.
In de poëziereeks ‘De Waterspuwer’ publiceerde hij 7 dichtbundels: ‘Scherven zomerlucht’ (2006), ‘Seizoenen & wandelgedachten’ (2007), ‘Een god voor even’ (2008), ‘Als in Arcadië’ (2009), ‘Terug op eigen bodem’ (2010), het 2-talige ‘Wereldnieuws’ (2011) over zijn Amerikaanse jaren en ‘Zolderbeelden/Een zachte krijger’ (2012).

 

Terugkerende thema’s in zijn werk zijn: liefde & erotiek, (beeldende) kunst, mens & natuur, verschijnselen in de samenleving en tijd & vergankelijkheid.

 

Zijn gedichten zijn verschenen in menige festivalbundel en literaire tijdschriften als Nynade, Schoon Schip, Poëziepuntgl en Extaze. Hij won prijzen bij Singer Laren en El Hizjra en zijn werk kreeg aandacht van de pers in De Telegraaf, Meander, Den Haag Centraal en De Gay Krant.

 


Voor verdere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Blog

Contact