Navigatie

 

Hier volgen de recensies die door lezers zijn gestuurd of op websites zijn geplaatst:

 

Een mooi kerstverhaal.

 

Puntig. Krachtig. Net als je denkt dat het sentimenteel begint te worden (een gevaar in kerstverhalen) wordt dat,... door de schrijfstijl, net niet. Ook zijn de illustraties tussen de hoofdstukken krachtig en veelzeggend en geeft het boek dat *kleine* beetje meer.

Leuk en sfeervol boek voor de feestdagen die tevens iets zegt over gezinnen. (Een echt kerstverhaal dus.)

Het perspectief is uniek!

Pluspunten: Fantasierijk, Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Grappig, uniek, Vernieuwend.

 

Bol.com

 

 

 

 

Een mooi klein verhaal

 

Een mooi klein verhaal. Hoe een kerstboom het leven van een gezin beleefd en ziet. Het geluk, de tragiek, de heftige momenten, maar ook de hilarische momenten komen aan bod. Alles wat een kerstverhaal behoeft.
Door de verteltrant van Anthonie wordt je zo meegenomen in het verhaal en kan je zelf de kerstboom gaan begrijpen. En dat geeft juist de meerwaarde aan het verhaal. Door de manier hoe de kerstboom zijn leven verteld komen zaken mooier over. Vooral de woorden die hij niet begrijpt maken hierdoor een grotere indruk op het verhaal.

Ook al heb ik het verhaal bij 25 graden op een dag in mei gelezen, het gaf mij echt een kerstgevoel.

Marcel van der Rijst

 

 

Goed boek

Puntig. Krachtig. Net als je denkt dat het sentimenteel begint te worden (een gevaar in kerstverhalen) wordt dat, door de schrijfstijl, net niet. Ook zijn de illustraties tussen de hoofdstukken krachtig en veelzeggend en geeft het boek dat *kleine* beetje meer.

Leuk en sfeervol boek voor de feestdagen die tevens iets zegt over gezinnen. (Een echt kerstverhaal dus.)

Het perspectief is uniek!

 

HansTM

 

 

Breekbaar

 

Ik heb het boek voor besteld na het lezen van "Zwarte muren". Dit is echter een heel ander boek. Mooi. Breekbaar. En uniek. Vooral de perspectief in het boek is bijzonder. Het leest zeer goed weg en hoewel het boek luchtig begint, wordt het gaandeweg zwaarder. Hoewel ik geen emotioneel mens ben, heb ik aan het einde toch een traantje weg gepinkt...

Gezien de duisternis in "Zwarte muren" verbaasde dit boek me. (Wat iets zegt over de veelzijdigheid van de schrijver.) Geen griezel. Niet al te zwaar. Gewoonweg een goed boek om onder de kerstboom te lezen en dat je, vreemd genoeg, toch aan het denken zet over de meest basale dingen. Knap gedaan. Werkelijk een origineel kerstverhaal. (Dat gebeurt niet meer vaak.) In het boek volg je een gezin door 11 Kerstmissen heen en op een gegeven moment begin je ook "echt" met ze mee te leven. De eerste hoofdstuk is iets moeilijker door te komen, of tenminste ik vond het wat moeilijker door te komen (misschien ook door de perspectief die gekozen is?), maar daarna grijpt het verhaal je op een uiterst subtiele manier.

Had zelfs in mijn optiek wat langer gekund.

Blij verrast.

 

H. Janssen

 

 

Een korte recensie van je boek: " De Kerstboom". Ik vind het een goed geschreven verhaal vanuit een bijzonder vertelperspectief. Het heeft me doen lachen en het heeft me ontroerd. Ik vind het mooi dat aan het eind de cirkel rond is.

Trinet Hoefsloot

 

 

De 'Kerstboom'. Mag ik u feliciteren met deze novelle. De scherpe randjes van 'Zwarte Muren' zijn eraf. De zachte, vloeiende, rustigere stijl is zeer aangenaam om te lezen en te blijven lezen. Wanneer komt de SciFi fantasy reeks uit?

Matz Leif

 

 

De Kerstboom, erg fijn, leest lekker, verfrissend verhaal - en interesting POV! Veel meer zeggen, is te veel weggeven. Voor iedereen die niet van de traditionele kerstverhalen houdt - zoals ik - De kerstboom! Voor iedereen die wel van traditionele kerstverhalen houdt: Nog steeds De kerstboom! Want het heeft toch zeer beslist wel iets met kerst te maken.

Fiona Vorrink

 

Om te bestellen, klik hier.

Blog

Contact